Läppigmentering - efter behandling

Efter behandling – Läppigmentering

Din nyligen applicerade läppfärg kommer temporärt att se ut som läppstift; ljus, djärv och definierad (en läppblandning kan se solid ut istället för väl blandad). Din hud runt läpparna kommer också att vara svullen, blek och flammig på grund av bedövningsmedlen. Det är inte ovanligt att uppleva lätt blåmärkning. Detta är normalt och kommer vanligtvis att avta inom 48-72 timmar. Kom ihåg: Du förväntas förlora upp till 60% av färgen/intensiteten när den är helt läkt.

Dag 1-2: Mörk och djärv

§  På första dagen kommer din kropp att producera lymfatisk vätska (en gulaktig klar vätska), detta är vad din kropp producerar när den läker för att bilda en skorpa, använd sterila vattenavtorkningar för att ta bort denna vätska 1-2 timmar efter behandlingen.

§  Läpparna kommer utan tvekan att vara svullna omedelbart efter ingreppet. Varje kund är annorlunda. Vissa kommer att svälla mer medan andra knappt kommer att svullna alls. Allt beror på din kroppskemi. På något sätt finns det absolut ingen anledning att oroa sig för svullnad. Det är helt normalt, och även om det kan vara skrämmande att se först, kommer det inte att vara kvar, och det är en del av läkningsprocessen. Svullnad kommer att vara minimal till ingen vid detta tillfälle den andra dagen av din läkningsprocess.

§  Låt läpparna sätta sig och torka lite eftersom läpparna kommer att vara känsliga denna dag.

§  Med en bomullspinne, applicera måttligt eftervårds kräm som Vaselin varje timme eller efter behov i 7 dagar.

§  Applicera inte smink på det behandlade området under 7 dagar.

§  Använd inte kylpåsar på läppbehandlingar.

§  Inga kosmetika på läpparna i 7 dagar, när huden är helt läkt. Bara återfukta!

§  Undvik: Sol, svett, ånga och simning i 7 dagar.

§  Undvik mat som är för varm/för kall eller för kryddig/citrus, varma drycker eller applicera is direkt på läpparna.

§  Undvik: Kyssar.

§  Undvik: Pooler & Bastur. Inga pooler eller bastur under läkningsprocessen.

Dag 3-6: Torr och fjällande

§  Med en bomullspinne, applicera måttligt eftervårds kräm som Vaselin 3-4 gånger dagligen (t.ex. kl. 8, kl. 14 och kl. 20). Överdriv inte mängden fuktighetskräm du applicerar på läpparna. Ett tunt lager varje gång du känner att de torkar ut är tillräckligt. Om du applicerar stora mängder kan det vara dåligt för dina läppar. Överanvändning av fuktighetskräm kan leda till att läpparna blir irriterade och eventuellt bildar små knölar på läpparna.

§  Det behandlade området kommer att börja fjälla (ojämnt), som vid solbränna och det är helt normalt.

§  Vänligen plocka inte, klia eller skrapa det behandlade området. Låt huden skala av på egen hand. Om du plockar bort huden när den försöker att skala av kommer det att påverka läppfärgen och dess slutliga läkta resultat. Där du plockar bort huden kommer färgen att saknas. Applicera fuktighetskräm och låt det ta sin tid.

§  När den gamla huden börjar fjälla av kommer en mjuk läppfärgton att avslöjas. Vid det här laget kommer du att märka att färgen på läpparna ser lite ljusare ut och kanske underutvecklad, särskilt i mittenområdet av de övre och undre läpparna. Detta är normalt och du kommer att se fördelarna med dina fullt utvecklade läppar vid 4-8 veckors märket.

Dag 7-14: Lätt torr

§  Dina läppar kan fortfarande kännas torra, byt till att använda vanligt läppbalsam för att återfukta läpparna.

Dag 15-36: Normal

§  På dag 15 kommer dina läppar/hud att se synligt läkta ut men kanske nedtonade i färgen, vänta vänligen till dag 36 för att resultatet ska avslöjas.

Uppföljningssession (korrigering):

Vid den andra sessionen (4-5 veckor efter den första sessionen) gör vi eventuella nödvändiga justeringar av dina ögonbryn, t.ex. att mörka färgen och fylla i eventuella tomma partier. Samma eftervårdsapplikation gäller som ovan; dock kommer proceduren inte initialt att se lika mörk och djärv ut som den initiala sessionen.

Färgpåfyllning / uppfräschning:

§  Detta beror på klientens hud och långsiktiga vård.
§  Orsaker till varför din permanenta makeup kan behöva färgpåfyllning oftare: fet hud, sköldkörtelproblem, frekvent träning, regelbunden simning i klorerade pooler och användning av solskydd. Dessutom bleknar den valda läppigmentfärgen snabbare ju naturligare den är.

Kontakta oss

Har du några frågor?

Kontakta oss gärna!

Måndag – fredag:

10:00-18:00

Lördag:

10:00-14:00

Söndag:

Stängt