Eyeliner - före behandling

Före behandling – Eyeliner tatuering

Innan en Eyelinerstatueringsbehandling kan äga rum måste du som kund få en hel genomgång om behandlingen av tatuerare. Efter samtalet ska du fått reda på hur behandlingen går till, hur resultatet kommer att bli och eventuella risker.

Var beredd på att den initiala färgintensiteten för din procedur blir betydligt skarpare, ljusare eller mörkare än vad som förväntas för resultatet. Det kommer att ta tid för denna övergång baserat på hur snabbt det yttre lagret av din hud exfolierar.

Även om dessa tatuerade färger initialt kan simulera den exakta färgen och tonen som önskas, kommer de inte alltid att förbli en perfekt matchning. Tatuerade färger är konstanta, medan din hudfärg kommer att variera beroende på exponering för kyla, värme, sol och cirkulationsförändringar.

VIKTIGT ATT LÄSA INFÖR EN BEHANDLING!

• Vi rekommenderar starkt att du tar ett antihistamin 1-3 timmar före din tid och dagen efter din tid, att minska vattning i ögonen under behandlingen och minska svullnad efter behandling. Antihistamin finns receptfritt på de flesta apotek.

• Avstå från att använda alkohol, acetylsalicylsyra, aspirininnehållande mediciner, ipren eller andra blodförtunnande mediciner i 7 dagar före och 2 dagar efter varje ingrepp. Ingen medicin bör någonsin avbrytas utan att först rådfråga din läkare.

• Man utför ingen behandling under gravidetet (amning går bra men färgen kan släppa mer pga. hormoner).

• Om man ska göra botoxinjektionen måste vara gjord minst 15 dagarna tidigare Eyelinerstatuering behandlingen eller efter.

• Vänligen använd inte mascara vid en eyelinebehandling.

• Ta bort dina fransförlängningar 3 dagar innan din tid.

• All färgning av ögonfransar eller krullning av ögonfransar bör göras i minst 2 veckor före eller efter behandlingen.

• Bär inte kontaktlinser under eller inom 48 timmar efter eyelinerbehandling. Kom ihåg att ta med glasögonen för hemresan eller ordna transport.

• Avbryt daglig användning av franstillväxt serum minst 4 veckor före (och mellan sessionerna).

• Sluta ta omega oljor (fiskolja, nattljus, etc.) 10 dagar innan.

• Ett hudtest erbjuds på begäran.

Kundhygien och infektionskontroll: För att undvika infektion tatueraren använder en nål som är endast för engångsanvändning och måste vara öppna i närvaro.

Färg 

Det finns två huvudsakliga faktorer som påverkar färgen:

• Interna faktorer som t.ex. hudtyp.

• Externa faktorer som t.ex. användande av peeling och om inte efterbehandlingsrekommendationerna följs.

 

Form 

Du kan komma in på din tid med ögonlinjesmink som du gillar. Detta kommer att ge oss en uppfattning om utseendet du önskar.

Solbränd

Var inte solbränd. Solbränd hy är redan irriterad och försöker redan läka. Huden kan vara väldigt känsligt.

Åldersgräns
18 årsgräns.

Respektera tatueraren 

Man ska respektera deras arbetsplats, arbetsro och inte röra deras utrustning.

Rengöring 

Rengör ögonen innan och ta inte på dig för mycket parfym det kan vara irriterande.

Efter behandling instruktioner och skötselråd
Man måste följa strikt efter behandling instruktioner och skötselråd som tatuerare ska ge till dig efter behandling. Vid bokat Eyeliner tatueringstillfälle kommer du som kund att få fylla i en hälsodeklaration. Detta för att se att det inte finns några hinder för att genomföra din tatuering och för att informera om risker med att tatuera sig. Om du har någon sjukdom som i vanlig fall skulle hindra dig från att tatuera dig (t.ex. hudsjukdom, hjärtfel, diabet 2 etc.) så går det bra att ta med ett skriftligt intyg från läkare som styrker att du kan tatuera dig. Du kommer även få skriftlig information om hur vi rekommenderar att du ska ta hand om din tatuering under läkningstiden. 

När du tatuerat dig i Sverige har du rätt att få information om det bläck som använts i din tatuering. Denna information ska innehålla tatueringsfärgens produktnamn, tillverkare, importör, sats/batchnr och innehållsförteckning.

Kontakta oss

Har du några frågor?

Kontakta oss gärna!

Måndag – fredag:

10:00-18:00

Lördag:

10:00-14:00

Söndag:

Stängt