3D Ögonbrynstatuering - före behandling

Före behandling – 3D Ögonbrynstatuering


Innan en 3D ögonbrynstatueringsbehandling kan äga rum måste du som kund få en hel genomgång om behandlingen av tatuerare. Efter samtalet ska du fått reda på hur behandlingen går till, hur resultatet kommer att bli och eventuella risker. Dessutom behöver du läsa igenom följande information samt besvara ett frågeformulär.

BEHANDLING

Under 2 dygn innan behandlingen ska man undvika alkohol och smärtstillande medicin. Dessa ökar risken för att blöda under behandlingen och det har visat sig att färgen inte fastnar.

Man utför ingen behandling under graviditet.

Man utför ingen behandling under menstruation. Menstruationen kan leda till att färgen inte sitter.
Om du har en operation eller behandling planerad inom de närmaste månaderna är det kanske inte läpligt att tatuera sig. Rådfråga alltid din läkare om du är osäker på vad som är okej.
Om man ska göra botoxinjektionen måste vara gjord minst 15 dagarna tidigare ögonbrynstatuering behandlingen för att behandling ska kunna genomföras. Vi alltså rekommendera att göra botoxinjektionen 15 dagarna efter ögonbrynstatuering behandlingen hända.
Ögonbrynen kan se uppsvullna och bli lite röda. Detta är helt normalt. I vissa fall kan det ta ett tag tills svullnaden går ner.

Kundhygien och infektionskontroll:
För att undvika infektion Best Brows by Adelina använder ett microblad nål som är endast för engångsanvändning och måste vara öppna i närvaro.

FÄRG

Det finns två huvudsakliga faktorer som påverkar färgen.

  • Interna faktorer som t.ex. hudtyp och ärr.
  • Externa faktorer som t.ex. användande av peeling och om inte efterbehandlingsrekommendationerna följs.

Finns olika färgerna att välja, men måste passa ditt hår.

FORM

Tatueraren ska måla ögonbryn först och tillsammans med kund bestämmer formen. Kunden godkänner formen innan tatuerare börjar med behandlingen.

Solbränd
Var inte solbränd. Solbränd hy är redan irriterad och försöker redan läka. Huden kan vara väldigt känsligt.

 

Åldersgräns
Vi har 18 årsgräns på 3D tatuering.

 

Respektera tatueraren
Man ska respektera deras arbetsplats, arbetsro och inte röra deras utrustning.

 

Rengöring
Rengör brynen innan och ta inte på dig för mycket parfym det kan vara irriterande.

 

Efter behandling instruktioner och skötselråd
Man måste följa strikt efter behandling instruktioner och skötselråd som tatuerare ska ge till dig efter behandling.

 

Vid bokat 3D tatueringstillfälle kommer du som kund att få fylla i en hälsodeklaration. Detta för att se att det inte finns några hinder för att genomföra din tatuering och för att informera om risker med att tatuera sig. Om du har någon sjukdom som i vanlig fall skulle hindra dig från att tatuera dig (t.ex. hudsjukdom, hjärtfel, diabet 2 etc.) så går det bra att ta med ett skriftligt intyg från läkare som styrker att du kan tatuera dig.


Du kommer även få skriftlig information om hur vi rekommenderar att du ska ta hand om din tatuering under läkningstiden.

 

När du tatuerat dig i Sverige har du rätt att få information om det bläck som använts i din tatuering. Denna information ska innehålla tatueringsfärgens produktnamn, tillverkare, importör, sats/batchnr och innehållsförteckning.

Kontakta oss

Har du några frågor?

Kontakta oss gärna!

Måndag – fredag:

10:00-18:00

Lördag:

10:00-14:00

Söndag:

Stängt